Kampioen met vertraging

Fred van Randen is kampioen van schaakvereniging De Zwarte Pion. Nu al? Het seizoen is net begonnen, niet eens halverwege en de meeste spelers zijn amper warm gespeeld. Toch mocht Fred afgelopen donderdag van de aanwezige spelers de felicitaties in ontvangst nemen met het behalen van zijn titel. Van het seizoen 2021-2022 wel te verstaan. Het lijkt al weer lang geleden. Toch hadden we begin 2022 nog te maken met Corona maatregelen. Gelukkig konden we het seizoen dat jaar uiteindelijk weer oppakken. Er moesten echter wel de nodige wedstrijden worden ingehaald en ook had de club verplichtingen in de externe bondscompetitie. Al met al ontstond aan het eind van het seizoen een druk wedstrijdschema die het onmogelijk maakte de finaleronden voor de zomerpauze af te ronden. De resterende drie ronden werden dan ook aan het begin van het huidige seizoen gespeeld.

De competitie bij De Zwarte Pion bestaat uit een twintigtal ronden. De beste vier van het klassement spelen een play-off in de vorm van een dubbele vierkamp om de titel. Fred begon de finaleronde al uitstekend door record kampioen Guus van Dijk te verslaan. In de laatste ronde moest een andere kampioen er aan geloven. Negenvoudig kampioen Joost van Hal was ook niet opgewassen tegen de degelijk spelende Fred. Met zwart moest er door Joost alles of niets worden gespeeld. Bij winst ging hij namelijk zelf met de eer van het kampioenschap strijken. De Franse verdediging waar Joost Fred mee wilde aanpakken staat bekend als een solide opening waarmee Joost Fred ongetwijfeld in een lang en uitputtend gevecht te lijf wilde gaan. De opzet bleek niet ambitieus genoeg om Fred in de problemen te brengen en uiteindelijk was het zelfs Fred die voor de winst ging. Joost had zichzelf dusdanig in de problemen gebracht dat er voor hem niets anders opzat dan een tactisch geplaatst remise aanbod van Fred te accepteren. Dit halve punt was voor Fred genoeg om het kampioenschap veilig te stellen en daarmee voor de tweede keer in de eregalerij te worden opgenomen. In 2008 won Fred zijn eerste titel.

Ook in het huidige seizoen is Fred weer uitstekend van start gegaan en heeft met zijn huidige derde plaats in het algemeen klassement prima vooruitzichten om weer de ‘final four’ te bereiken aan het eind van seizoen en zo zich wederom in de strijd om het kampioenschap te mengen.

Voorzitter René Boudewijns overhandigt de beker aan kampioen Fred van Randen

https://www.lissernieuws.nl/nieuws/verenigingen/80288/schaakkampioen-met-vertraging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close