Oliebollentoernooi 2022

Op 29 december kwamen 23 schakers naar het Poelhuys om mee te doen met het traditionele oliebollentoernooi. Onder de deelnemers bevonden zich naast de DZP-leden ook sympathisanten Hennie van Eeuwijk, Jan de Jong, Fred van der Bent, Cok Ippel en Nico van der Plas alsmede vier jeugdige spelers Edwin den Butter, Liam Rooijakkers en de broertjes Jurgen en Matthan van Delden. Ook erelid Marcel van Velzen was aanwezig.

Vijf deelnemers kozen voor Rapid. De jeugdspeler Edwin wist te winnen van Willem Brederode maar verloor de andere  partijtjes. Marcel won zijn eerste drie partijen maar moest in de slotpartij de winst aan Willem Rosdorff  laten. Willem Brederode eindigde met nul punten, Edwin met 1, ondergetekende met 2½, Marcel 3 en good old Willem Rosdorff ging met 3½ en de fles wijn aan de haal.

Maar liefst 18 deelnemers gingen snelschaken in drie groepen van zes ingedeeld op gespreide  speelsterkte. Een halve competitie met 5 ronden. Alle groepen hadden een sterke overwinnaar. Mark van der Ploeg met 5 uit 5, net als Joost van Hal en Johan den Breejen met 4½ uit 5. De tweede en derde plaatsen werden bezet door spelers met 3 uit 5; Hennie van Eeuwijk, Hans van de Pol, Guus van Dijk en Jan de Jong. Fred van Randen en Piet van de Griendt scoorden beiden 50%.

Matthan en Jurgen van Delden haalden 2 uit 5. Heel verdienstelijk voor de jonge jongens die zich met deze score in het gezelschap van Cok Ippel en Rob van den Aardweg bevonden. Liam Rooijakkers scoorde net als vader Gert en Nico van der Plas 1½ punt. Pa van Delden nam 1 punt mee naar huis om zijn beide zonen op bed te gaan leggen en Fred van der Bent heeft geen goede herinneringen aan de eerste ronde.

De tweede ronde bestond uit 2 groepen van 5 en eentje van zes. Groep 3 werd gewonnen door Rob met de volle 100%. Liam wist nu 3 uit 5 te scoren en eindigde daarmee boven Pa Gert en Jan van Delden met 2 uit 5. Fred van der Bent haalde nu gelukkig 1½, net als Nico.

In groep 2 kwam Piet niet van de nul af. Cok bleef op 1 steken en Fred van Randen werd met 2½ derde. Hans won er drie en Guus ging er met de wijn vandoor dankzij 3½ uit 4.

In de poule der winnaars uit de eerste ronde kwam Mark deze keer maar 1 keer tot winst. Hennie en Jan de Jong eindigden met 2 uit 4 op plaats 4 en 3 (onderling won Jan).  Joost en Johan hadden elk 2½ maar door de winst van Johan op Joost mocht eerstgenoemde een flesje uitzoeken.

Kortom een gezellige en geslaagde avond met een gevarieerd deelnemersveld en geen enkele overgebleven oliebol. Dit smaakt naar meer.

Adri Albregtse

 

Johan den Breejen winnaar Oliebollentoernooi 2022

Een gedachte over “Oliebollentoernooi 2022

  1. Piet van de Griendt 18 mei 2023 — 18:01

    prima gedaan deze foto’s met verslag !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close