NK Halve Finale eindstation voor E Team DZP

Amper twee weken geleden verraste het jonge E Team van De Zwarte Pion uit Lisse met een derde plaats op het kampioenschap van Leidse Schaakbond voor E Teams (t/m 10 jaar) en plaatste zich zo voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap teamschaken. De halve finales werden gehouden in Muiderberg en Hoogkerk bij Groningen. Op deze twee locaties zouden 4 groepen van 8 teams strijden om 16 tickets voor de grote finale later dit jaar. De beste 4 van iedere groep van 8 zouden zich dus kwalificeren. Pas enkele dagen eerder werd bekend gemaakt waar welke teams zouden spelen. De Zwarte Pion mocht naar Muiderberg. Zo bleef het team een lange reis naar het hoge noorden bespaard. Maar of dat nou een voordeel was? Achteraf misschien eerder een nadeel. De meeste sterke teams waren namelijk in Muiderberg ingedeeld wat de kansen om verder te komen een stuk lastiger maakte.

Het team ging goed van start. Werd tijdens het LSB kampioenschap nog duidelijk met 4 – 0 verloren van Voorschoten, dit keer kon men Voorschoten keurig op een gelijkspel houden. Matthan van Delden wist de sterke Evan Los te verslaan en beter kon men het toernooi niet beginnen, dat smaakte naar meer. Het vervolg van het toernooi verliep echter minder goed dan gewenst. Maar de tegenstanders waren dan ook niet mis. Almere E1 had bijvoorbeeld de ijzersterke Akshaj Katpatal (9 jaar, ELO 1689!!!) in hun gelederen. Een speler waar menig volwassene bij DZP ook zijn tanden op stuk zou bijten. Ook vele andere teams hadden spelers opgesteld die al gepokt en gemazeld zijn in het NK jeugd circuit.

Matthan van Delden in actie tegen nationaal topspeler Akshaj Katpatal (Almere)

Het zat ook niet altijd even mee. Jurgen van Delden speelde een sterke partij tegen de Nederlands kampioene bij de meisjes Bregje Roebers en leek een prima remise uit het vuur te slepen. Totdat hij per ongeluk zijn toren aanraakte en daardoor een verliezende zet moest uitvoeren.

Jurgen raakt per ongeluk zijn toren aan, tja, waarheen daarmee?

Dan komt het goed van pas ook de nodige ervaring mee te nemen en daar ontbreekt het nog een beetje aan. Maar deze ervaring tussen de top van Nederland pakken onze DZP toppers in ieder geval mee en zal ook worden ingezet bij de Grand Prix toernooien die binnenkort al weer op stapel staan.

Eindstand

Geplaatst voor de Finale

TeamMatch/Bordpunten
Kennemer Combinatie6 – 11
Almere6 – 9
ESV Eindhoven5 – 10
SC de Paardensprong5 – 10
LSG Leiden4 – 8
Magnus Leidsche Rijn4 – 6
Klim Op4 – 6
SG Staunton3 – 6
Zukertort3 – 5
DD Den Haag2 – 6.5
ASA Arnhem2 – 4
RSR Ivoren Toren2 – 4
Voorschoten1 – 4.5
VAS Amsterdam0 – 3
Philidor Leeuwarden0 – 2
Moira Domtoren0 – 1

Alle uitslagen en standen op Netstand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close