Grote opkomst simultaan DZP

Wayne in actie tegen de jeugd

Een handjevol jeugdleden en een paar verdwaalde huisschakers die in de feestweek van Lisse toch niets anders te doen hadden. Daar had niet alleen de organisatie van De Zwarte Pion mee gerekend maar ook de simultaangever Wayne Welch zelf. Zodoende had Wayne zich bereid verklaart dit klusje wel even te klaren op de maandagavond jongstleden in ’t Poelhuys in Lisse. De jeugd bleek uit 10 spelers te bestaan waaronder een paar zeer ervaren toernooitijgers. Dat was misschien nog te overzien, maar amper stonden bij de jeugd de eerste zetten op het bord, kwamen de eerste volwassenen al binnen druppelen. Het druppelde net als buiten flink door en al gauw was er een deelnemersveld van maar liefst 26 spelers die de strijd met Wayne aan wilden gaan. Wayne leek niet onder de indruk en na een half uurtje begon hij ook de volwassenen mee te nemen in zijn rondjes langs de borden. Op dat moment had nog geen enkel jeugdlid zich gewonnen gegeven. De ervaren toernooitijgers onder de jeugdspelers hadden zelfs aardig wat voordelige stellingen weten te bereiken. Dat beloofde een lange avond te worden. In de loop van de avond kwam good old Piet van de Griendt een kijkje nemen bij de voortgang van de simultaan. Had zich snel een overzicht verschaft en bood zichzelf aan ter ondersteuning van Wayne. Hij zou de jeugdspelers verder onder handen nemen om Wayne een beetje te ontzien zodat hij zich verder kon concentreren op de grote opkomst van de volwassenen zodat het geen nachtwerk zou worden. Die hulp kwam als geroepen. Maar ook Piet had zijn handen vol aan de jeugd. Tegen Matthan van Delden en Quint de Jong kon ook Piet de mindere stellingen niet meer rechtbreien. Nadat hij de overige spelers wel wist uit te schakelen kon hij zich focussen op zijn laatste partij tegen Liam Rooijakkers. Nu hij niet meer heen en weer hoefde te lopen kon hij zich volledig op zijn laatste partij richten om nog iets te maken van een stelling met een kwaliteit minder en weinig compensatie. Hij ging er eens goed voor zitten. De hele trukendoos ging open en uiteindelijk moest Liam zich toch nog gewonnen geven in een snelschaakgevecht.

 

Tegen oud jeugdlid Quint de Jong kon Piet het niet meer bolwerken

Wayne had ondertussen zijn ritme bij de volwassenen gevonden. Na een snelle remise tegen José Luis Breij duurde het toch nog een hele avond voordat de eindbalans kon worden opgemaakt. Twee nederlagen hoefde Wayne maar toe te staan, waaronder Mats de Jong, oud jeugdspeler van de Zwarte Pion en eigenlijk met zijn 16 jaar ook nog een jeugdspeler. Maar Mats is een zeer sterke speler die in rating niet onder doet met die van Wayne. En met verder nog een stuk of vijf remises kan Wayne tevreden terug kijken op zijn eerste simultaan.

Mats de Jong is met zijn 16 jaar toch een oudgediende en verslaat Wayne
De uitstekende organisatie was in handen van voorzitter René Boudewijns
Ook Piet van de Griendt heeft zijn handen vol aan de jeugd
Oud jeugdlid Quint de Jong is winnaar bij de jeugd

Een gedachte over “Grote opkomst simultaan DZP

  1. Piet van de Griendt 30 oktober 2022 — 08:24

    Heel leuk verslag Gert en de foto’s zien er ook mooi uit. Chapeau !!
    Piet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close