Het seizoen zit er op

Ook het schaakseizoen 2021/2022 was een seizoen met de nodige Corona tegenslagen. Een flink aantal speelavonden konden helaas geen doorgang vinden, nadat we goed en wel weer een beetje op gang waren gekomen en slechts een aantal ronden met beperkingen hadden gespeeld. Heel voorzichtig konden we dan daarna uiteindelijk toch weer de draad oppakken. Een aantal spelers keek nog wel even de kat uit de boom, maar we hopen die natuurlijk volgend seizoen ook weer te mogen verwelkomen. In ieder geval konden we het seizoen wel feestelijk afsluiten met een slotavond waarbij de jeugd, die in grote getale aanwezig was, de strijd aanging met de volwassen spelers. Deze keer dus geen traditioneel snelschaak en rapid toernooi, maar een heuse snelschaakbattle in de vorm van doorschuifschaak. Hier schuift een range rij spelers iedere ronde steeds een plekje op om tegen de volgende willekeurige tegenstander te spelen. In het eerste uur alle jeugdspelers en alle volwassenen door en tegen elkaar waar menig volwassen schaker op ferme tegenstand en af en toe ook tegen een 0 aanliep. In het volgende uur maakte de volwassen spelers onder elkaar uit wie zich dit seizoen de beste snelschaker van Lisse mocht noemen.

IMG-7331

Jurgen van Delden (5de van rechts) snelschaakkampioen jeugd

Tussendoor waren er ook nog wat prijzen te verdelen voor prestaties van het afgelopen seizoen. Zo kreeg natuurlijk de winnaar van de B competitie een mooie fles wijn uitgereikt. Piet van de Griendt wist deze finale competitie met overmacht te winnen. Verder was er een prijs voor de best presterende speler onder de 1500 rating. Nieuwkomer Peter Verweij heeft dit seizoen laten zien aardig te kunnen meedraaien met de geroutineerde clubschakers. Ook onze jeugdleider Johan den Breejen werd nog in het zonnetje gezet. Door zijn drukke werkzaamheden buiten het schaken om zal Johan vanaf komend seizoen geen jeugdleider meer zijn en moeten we afscheid nemen van Johan in deze functie. Een groot verlies voor onze vereniging. In de wandelgangen wordt echter al gesproken over een gedreven opvolger. Een fanatieke schaakouder heeft te kennen gegeven onze jeugd onder zijn hoede te willen nemen.

Geen prijs nog voor de clubkampioen. Door de overvolle schaakagenda was er helaas nog geen ruimte om de kampioensgroep uit te spelen. De beslissende drie ronden worden aan het begin van het nieuwe seizoen gespeeld.

IMG-7332

De snelschaakbattle werd bij de jeugd gewonnen door Jurgen van Delden. Op de voet gevolgd door Liam Rooijakkers, die daarna ook bij de volwassenen nog een paar potjes verdienstelijk meespeelde. De titel snelschaak kampioen van Lisse kwam op naam van Piet van de Griendt. Hij heeft aan het einde van het seizoen zijn topvorm weer te pakken. Good old Piet is de 80 ruimschoots gepasseerd maar bleek deze avond wederom onvermurwbaar, onverstoorbaar en onverslaanbaar. 10 uit 11 of 11 uit 12, ik weet het niet meer. Maar de punten die Piet aaneen reeg waren niet bij te houden. Een verdiende snelschaak kampioen en een mooi slot van een bewogen seizoen.

IMG-7334

Piet van de Griendt op dreef

IMG-7335

Piet van de Griendt snelschaakkampioen van Lisse en winaar van de B competitie finale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close