E Team De Zwarte Pion geplaatst voor NK

Op de vorige editie van het kampioenschap van de Leidse Schaakbond grepen ze nog net naast een ticket voor de halve finales van het Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams t/m 10 jaar (E categorie). Zaterdag 18 september lukte het wel. Het E Team van De Zwarte Pion viel met een derde plaats in de prijzen en aangezien de Leidse Schaakbond drie teams mag afvaardigen naar het Nederlands Kampioenschap was de kwalificatie voor dit kampioenschap een feit.

De organisatie was dit keer in handen van De Zwarte Pion uit Lisse en het E Team had dus een mooi thuisvoordeel.

DZPJCCE12

Het is lang geleden dat de club een jeugdevenement op regionaal niveau mocht organiseren en voor de organisatie dus best spannend om dit alles in goede banen te leiden. Maar goede voorbereiding is het halve werk en dus kon de jeugdleiding van onze vereniging zonder zorgen de teams verwelkomen die op deze zaterdag zouden gaan strijden om het kampioenschap van de Leidse Schaakbond. Zes teams hadden zich ingeschreven. Voorschoten en Op Eigen Wieken uit Leiden kwamen zelfs met twee teams. LSG, ook uit Leiden, was ook van de partij.

In de eerste ronde mocht het team van De Zwarte Pion gelijk aantreden tegen favoriet LSG. De wedstrijd ging verloren, maar kopman Matthan van Delden van DZP wist een verloren stelling prima te keepen tegen de sterke Elyas Nyoto en een remise uit het vuur te slepen. Broer Jurgen van Delden wist zijn partij zelfs te winnen en zodoende bleef het verlies beperkt tot 1,5 – 2,5.

DZPJCCE9

Matthan van Delden (DZP) kon met 3,5 uit 5 op Bord 1 terugkijken op een prima toernooi

In ronde twee kon het team toeslaan. Het tweede team van Op Eigen Wieken werd met 3 – 1 verslagen en zo lag het team meteen aardig op koers voor een plek bij de eerste drie. In ronde 3 kon men aan de bak tegen het eerste team van Voorschoten met Emma Barbier en Evan Los in hun gelederen. Die hebben beide al op een individueel NK gespeeld en Emma was vorig jaar bovendien Nederlands Kampioen bij de meisjes in de E categorie. Dat zou dus een zware dobber worden en dat werd het ook. Op de 4 – 0 nederlaag viel helaas niets af te dingen. Gelukkig was het tweede team van Voorschoten van een ander kaliber. Dit keer waren de rollen omgedraaid en kon met een 4 – 0 overwinning aan het ‘doelsaldo’ worden gewerkt. De derde plaats kon het team al bijna niet meer mislopen, tenzij in de laatste ronde met dikke cijfers zou worden verloren van het eerste team van Op Eigen Wieken. De spanning zat er goed in tijdens de laatste wedstrijd, het kon alle kanten op, verloren stellingen werden weer omgezet in gewonnen stellingen, maar uiteindelijk werd het punt gedeeld. 2 – 2 was de uitslag en kwalificatie voor het E Team van DZP een feit.

DZPJCCE8

Quint Deurloo (DZP) scoort in de laatste ronde een belangrijk punt om OEW op gelijkspel te houden

Ondertussen had het team van LSG flink huis gehouden, alle wedstrijden werden gewonnen en met uiteindelijk maar liefst 17,5 bordpunten van de beschikbare 20 werden zij een verdiende winnaar na een geslaagd toernooi. Op de tweede plaats eindigde Voorschoten en ook zij zullen DZP en LSG vergezellen naar de halve finales van het NK. Deze halve finales vinden plaats op 2 oktober in Muiderberg en Hoogkerk. Daar zijn dan weer tickets te verdienen voor de grote finale waar de beste teams van Nederland zullen strijden om zich het beste E Team van Nederland te mogen noemen.

DZPJCCE6

Julian den Breejen (DZP) bewees met 2 gewonnen partijen prima mee te kunnen op dit niveau

DZPJCCE10

Elyas Nyoto (LSG) was de man van het toernooi met 4,5 uit 5 op Bord 1

DZPJCCE11

Emma Barbier (Voorschoten 1) in opperbeste stemming tegen clubgenoot Mara Madualara (Voorschoten 2). Op de voorgrond zus Sarah Barbier

DZPJCCE5

Diepe concentratie bij Sarah Barbier (Voorschoten 2)

DZPJCCE4

LSG KAMPIOEN!!!

DZPJCCE1

Voorschoten 1 als tweede geëindigd en ook naar het NK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close