We mogen weer

Eindelijk was het dan zover. Na anderhalf jaar niet kunnen schaken (met een hele kleine poging tussendoor om de competitie toch weer op te starten), was het donderdag 2 september zover. Er kon weer ‘gewoon’ worden gespeeld in ’t Poelhuys in Lisse. We hebben er bij schaakvereniging De Zwarte Pion lang naar uitgekeken en de opkomst was dan ook behoorlijk. Met maar liefst 9 bezette borden werd het seizoen afgetrapt. We konden bovendien vier nieuwkomers verwelkomen. Dave Scheurwater, Peter Verweij, Alex Bladder en Wim Roeloffs gaan proberen de oudgedienden van De Zwarte Pion een paar lastige avonden te bezorgen. Alex was meteen al dicht bij een verrassing. Hij wist de koningsstelling van José dusdanig te ontmantelen dat een matcombinatie een kwestie van enkele zetten leek te zijn. Van opwinding zag hij een mat in één over het hoofd en liet José ontsnappen. Het aanvalsspel van Alex smaakt in ieder geval naar meer en we kijken uit naar zijn volgende partijen. Peter Verweij wist zijn debuut bij De Zwarte Pion wel meteen in een winstpartij om te zetten. Cor de Haas was het slachtoffer en ook bij Peter zijn we natuurlijk benieuwd of dit een mooi vervolg gaat krijgen.

De spelers waarvan we mogen verwachten dat ze zich weer in de strijd gaan mengen om de felbegeerde vier tickets voor de finale play offs binnen te slepen waren waarschijnlijk niet allemaal even tevreden over deze eerste avond. Zo konden Wayne Welch en Joost van Hal slechts een half punt na afloop van hun partij noteren tegen respectievelijk Piet van de Griendt en Hans van de Pol. Ook voor Fred van Randen zat er niet meer in dan een half punt tegen René Boudewijns.

Fred kwam niet verder dan remise tegen René

Mark van de Ploeg kwam wel goed uit de startblokken. Willem Rosdorff was dit seizoen zijn eerste slachtoffer en zal ook niet zijn laatste zijn. Met Mark moeten we dit seizoen ernstig rekening houden. Ook Guus van Dijk kan op een geslaagde start van het seizoen terug kijken. Een slappe openingsbehandeling van Gert Rooijakkers strafte hij meedogenloos af en ook hij kon met een vol punt zich meteen in de kop van het klassement nestelen.

Guus van Dijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close